19 Aralık 2014 Cuma

0 İnsanın Evrendeki Yeri

İnsanın Evrendeki Yeri


     Düşünce yolculuğumuza devam 
edelim.Evrende yalnız mıyız¿
Düşünmesi bile insanı heyecanlandıran bir konu.Bu düşünce temelde insan fıtratında olan bir sorudur.Yani ilk insanlar zamanında dünyada bizden başkası var mı sorusu hakimdi ve bu yönde çalışmalar yapılmaktaydı. Örneğin bir zamanlar Amerika kıtası yoktu! Yada bilinmiyor mu demeliydim. Zira Amerika çok uzun zamandır orda ve üzerinde kızıldereliler dediğimiz yerli halk yaşamaktaydı...
Bu bağlamda düşünecek olduğumuzda 510.072.000 km² lik alana sahip bir yerde bile farklı insanlar bulunmuşken.Dünya Evrende okyanusun damlası kadar bile yer kaplamamaktadır...
      Peki bu zamana kadar neden iletişim kurulamadı yada neden göremedik sorusu kafanızı karıştırıyor olabilir.Bilinen tarihle 2bin yıllık ,karanlık tarihle 200bin yıllık ,başka kaynaklara göre 2.3 milyon yıllık insan ırkı şuan bile okyanusların %5 ini keşfedebilmiştir.Bu demektir ki o kadar zamanda kendi gezegenini tam olarak keşfedememiş bir toplumun başka gezegenleri keşfetmesi pek olası değildir.Başka yerlerde yaşayan insanlarında(uzaylı teriminden ziyade onlarada insan demek istiyorum.) bizden çok farklı olamayacakları olası bir düşüncedir.Veya farklı teoriler de geliştirilebilir.Aslında uzun zamandır içimizde oldukları veya dünyadaki insanları farklı bir gezegende yaşayan atalarımızın getirmesi bile olası bir düşüncedir.
 
     Sonuç olarak demeye çalıştığım bu konuda inanılması en muhtemel şey evrende yalnız olmadığımızdır.Bundan sonrası kanıtlanana kadar tamamen sizin hayal ürününüz olarak kalacaktır.

İnsanın evrendeki yeriyle hücrenin insan vücudundaki yeri eşdeğerdir.
                                                                 Oğuzhan KARADENİZ


Evrende başkalarının yaşadığına inanmamak bütün bir okyanusun tek bir damla için var olduğunu düşünmekle eş değer bir mantığa sahiptir.
                                           Ekrem MERMER

          Bu konuyla ilgili bütün görüşlere açığım.Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder